LIPOSIC STERIELE OOGGEL (10G)

ARTIKELNUMMER: 1696400 Categorieën: ,

 7,29  6,93

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

LIPOSIC STERIELE OOGGEL

LIPOSIC is een witte, hoogviskeuze gel die een smeermiddel bevat, en wordt gebruikt als vervangmiddel voor natuurlijke tranen. Je ogen produceren normaal gezien juist genoeg tranen om toe te laten dat ze gemakkelijk bewegen. Indien je ogen niet genoeg tranen aanmaken, kunnen ze droog, rood en pijnlijk worden. LIPOSIC helpt om je ogen een aangenaam gevoel te geven.

Gebruik:

De aanbevolen dosering is 3 tot 5 keer per dag 1 druppel in de hoek van het oog dichtst bij de neus, en ongeveer 30 minuten voor het slapen gaan.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het is mogelijk dat u LIPOSIC mag gebruiken, maar het is ook mogelijk dat een alternatief wordt gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is carbomeer: 2 mg per g gel. – De andere stoffen in dit middel zijn cetrimide – sorbitol – middellange keten triglycerides – natriumhydroxide (voor de aanpassing van de pH), en water voor injectie. – LIPOSIC bevat cetrimide als bewaarmiddel.

Aanverwante producten: