IBUPROFEN EG 40MG/ML SUSPENSIE (100ML)

 7,79  7,40

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

IBUPROFEN EG 40MG/ML SUSPENSIE

Ibuprofen behoort tot een groep geneesmiddelen die niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) worden genoemd. Deze geneesmiddelen werken door de pijn en koorts te verzachten. Ibuprofen EG wordt gebruikt voor de kortdurende symptomatische behandeling van lichte tot matige pijn zoals hoofdpijn, tandpijn, menstruatiepijn en koorts.

Gebruik:

Het flesje goed schudden vóór gebruik!

Voor een exacte dosering is de verpakking voorzien van een maatlepel met twee uiteinden (het grote uiteinde meet 5 ml, het kleine uiteinde meet 2,5 ml en het binnenste merkteken van het kleine uiteinde meet 1,25 ml). Door de lepel tweemaal te gebruiken kan 3,75 ml bereikt worden (2,5 ml en 1,25 ml).
Dit geneesmiddel kan direct met de maatlepel of met water of sap ingeslikt worden.

Bij kinderen en adolescenten hangt de dosis Ibuprofen EG af van het lichaamsgewicht, gewoonlijk 7 tot 10 mg/kg lichaamsgewicht als enkelvoudige dosis, tot maximaal 30 mg/kg lichaamsgewicht als totale dagelijkse dosis. Na het nemen van een enkelvoudige dosis dient men ten minste 6 uur te wachten vooraleer een volgende dosis te nemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Zie bijsluiter voor de gebruikelijke dosering.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Overleg met uw arts indien u tijdens het gebruik van Ibuprofen EG zwanger wordt. Vermijd het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap, behalve als uw arts u anders voorschrijft. Gebruik dit geneesmiddel niet tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap, omdat er dan een verhoogd risico is op complicaties voor moeder en kind.

Slechts kleine hoeveelheden ibuprofen (de werkzame stof) en zijn metabolieten gaan over in de moedermelk. Aangezien er tot nog toe geen schadelijke effecten bij zuigelingen bekend zijn, is het gewoonlijk niet nodig de borstvoeding te onderbreken tijdens een kortdurend gebruik van ibuprofen in de aanbevolen dosering.

Samenstelling:

De werkzame stof in Ibuprofen EG is: ibuprofen. – De andere stoffen zijn: citroenzuurmonohydraat – glycerol – vloeibare maltitol – natriummethylparahydroxybenzoaat (E219) – natriumpropylparahydroxybenzoaat (E217) – polysorbaat 80 – natriumsaccharine – gezuiverd water – xanthaangom – kersenaroma.

 

Aanverwante producten: