Pijnstillers Ibuprofen

Pijnstillers zijn de meest gebruikte medicijnen. Veel ziekten gaan samen met pijn. Bovendien heb je vaak pijn zonder dat je ziek bent. Pijn is een belangrijk signaal. Zonder pijn zouden je erge dingen kunnen overkomen. Naast eenvoudige pijn die goed te behandelen is met de vrij verkrijgbare pijnstillers bestaat er ook veel ernstiger pijn. Hiervoor moet altijd een arts geraadpleegd worden.

Paracetamol, acetylsalicylzuur (aspirine) en ibuprofen zijn de voornaamste bestanddelen van pijnstillers. Ze bestaan afzonderlijk, maar zijn ook aanwezig als combinatiepreparaten. Naast een positieve invloed op pijn en koorts, heeft ibuprofen als bijkomend effect dat ze ook de zwelling vermindert. Zij werkt in op het ontstekingsproces.

Ibuprofen heeft eenzelfde pijnstillend effect als acetylsalicylzuur en paracetamol. Gewoonlijk wordt ibuprofen gebruikt als er naast pijn ook sprake is van een ontstekingsproces. Ook bij ibuprofen kunnen maagklachten voorkomen. Enkel de lagere doseringen ibuprofen (200 tot 400 mg) zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek.

Homeopathie tekst per categorie:

1–16 van de 31 resultaten