Depressie / Rouw

We hebben allemaal kans om op een dag te maken te krijgen met een depressie.’ Elk menselijk wezen heeft zijn grenzen, maar niet voor iedereen ligt de lat even hoog.’ Iedereen kan op een dag aan een depressie leiden ten gevolge van dramatische gebeurtenissen. In dit geval gaat het om een reactieve toestand ten opzichte van een te intense emotionele belasting. De meeste depressieve mensen vinden echter niet de juiste oorzaak voor hun toestand. Ze kunnen moeilijk de reden aangeven die aan de oorsprong van hun stemmingsstoornis ligt. Ze worden geleidelijk aan dieper geduwd. Uiteindelijk zijn ze ervan overtuigd dat ze niets waard zijn en dat ze altijd zo geweest zijn.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een depressie geassocieerd is met een onevenwicht tussen de concentraties van meerdere chemische bestanddelen. Deze chemische bestanddelen worden in de hersenen geproduceerd en zijn noodzakelijk voor de harmonieuze werking ervan. Tegenwoordig kunnen we met de gepaste behandeling en de nodige ondersteuning een depressie overwinnen en opnieuw genieten van het leven. Bij milde depressies kan onder meer het Sint-Janskruid worden gebruikt.

Rouw is een natuurlijk proces dat we ervaren nadat we een belangrijk verlies hebben geleden. Hoewel rouwen soms moeilijk en pijnlijk is, hoeft het niet altijd iemand te verlammen. Wanneer we rouwen is er een verhoogde kwetsbaarheid. Aanvaard aangeboden hulp en ga op zoek naar hulp als een bepaald probleem niet opgelost geraakt.

Homeopathie tekst per categorie:

Rouw: Eénmalig 1 dosis ignatia 15 CH globulen

1–16 van de 31 resultaten