ALTRIABAK 0,25MG/ML (5ML)

ARTIKELNUMMER: 2755734 Categorie:

 14,71  13,97

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Altriabak is een oplossing, oogdruppels zonder conserveermiddel die ketotifen bevat, wat een antiallergische stof is. Altriabak wordt gebruikt voor de behandeling van de symptomen van seizoensgebonden allergische conjunctivitis.
De meest voorkomende symptomen van seizoensgebonden allergische conjunctivitis zijn intense jeuk aan beide ogen in combinatie met roodheid, zwelling, overmatig tranen, oogbindvliesoedeem en gevoeligheid voor licht. De symptomen komen terug en worden uitgelokt door het begin van het pollenseizoen. Seizoensgebonden allergische conjunctivitis kan ook samengaan met andere symptomen van hooikoorts zoals rinitis.

Gebruik:

Volwassenen, ouderen, kinderen vanaf 3 jaar: De aanbevolen dosering is tweemaal per dag (‘s ochtends en ‘s avonds) één druppel in het aangetaste
oog of ogen. Voor het eerste gebruik, gooi de eerste 5 druppels weg.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bij voorkeur het gebruik van Altriabak vermijden tijdens de zwangerschap.Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan
contact op met uw arts of apotheker voordat u dit medicijn gebruikt. Altriabak mag gebruikt worden als u borstvoeding geeft.

Samenstelling:

De werkzame stof is: ketotifenwaterstoffumaraat 0,345 mg als ketotifen 0,25 mg voor 1 ml.
De andere stoffen in dit medicijn zijn glycerol – natriumhydroxide (pH aanpassing) – water voor injecties.

 

Aanverwante producten: