ASPIRINE 100 (30TABL)

ARTIKELNUMMER: 1690262 Categorieën: ,

 4,15  3,94

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Aspirine 100 is een pijnstiller, een koortswerend en een ontstekingswerend middel. Het wordt ook gebruikt om bepaalde ziektes van hart, hersenen en bloedvaten te behandelen.

Gebruik:

Het gebruik van dit geneesmiddel bij kinderen jonger dan 18 jaar, wordt niet aangeraden zonder medisch advies.

Als u lijdt aan ziekten van hart of hersenen en bloedvaten zal uw arts aanduiden welke dosis voor u het best geschikt is.
 bij behandeling van hartinfarct en instabiele hartkramp: een eerste dosis van 300 mg tot 600 mg wordt aanbevolen (3 tot 6 tabletten) – zo snel mogelijk in te nemen, indien mogelijk binnen de 24 uur –  de eerste dosis moet worden geplet of gekauwd en dan worden ingeslikt – na deze eerste dosis kan op een lagere dosis worden overgeschakeld, nl. deze aanbevolen voor secundaire preventie.
 als secundaire preventie van hartinfarct, van een bloedsomlooponderbreking in de hersenen of een beroerte: 1-2 tabletten per dag of 3 tablet om de 2 dagen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Gebruik dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap uitsluitend op advies van de arts. Gebruik dit niet gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Vrouwelijke patiënten die tijdens een behandeling zwanger worden, moeten onmiddellijk een arts raadplegen.

Vermijd het regelmatig gebruik en/of de inname van hoge dosissen van dit geneesmiddel wanneer u borstvoeding geeft, want dit geneesmiddel komt in de moedermelk terecht.

Samenstelling:

De werkzame stof is acetylsalicylzuur. Aspirine 100 bevat 100 mg acetylsalicylzuur. – De andere stoffen zijn maiszetmeel – cellulosepoeder.

Aanverwante producten: