BUSCOPAN FORTE 20 MG (50TABL)

ARTIKELNUMMER: 4282539 Categorieën: , , ,

 22,26  21,15

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Buscopan Forte bevat als werkzame stof butylhyoscine bromide, een spasmolyticum. Een spasmolyticum is een geneesmiddel dat spasmen opheft; een krampstillend middel. Een spasme of een kramp is een krachtige en onwillekeurige samentrekking van spieren die abnormaal is door zijn intensiteit en duur, die meestal pijnlijk is en die onder andere in de spieren van het spijsverteringskanaal voorkomt. Een spasmolyticum heft het spasme en de hiermee gepaard gaande pijn op en herstelt de normale werking van het aangetaste orgaan. Buscopan Forte is aangewezen voor de behandeling van pijnlijke krampen ter hoogte van: het spijsverteringskanaal (bv. spastisch colon/prikkelbare darm, krampen van de slokdarm en de maag, krampen bij diarree, maagdarmontsteking,…); de galwegen (bv. galblaaskolieken); de urinewegen (bv. nierkolieken); de geslachtsorganen (bv. pijnlijke maandstonden).

Gebruik:

Volwassenen: 1 filmomhulde tablet, 1 tot 5 maal per dag, maar 100 mg per dag niet overschrijden (= 5 tabletten). De tabletten inslikken met wat vloeistof, zonder stuk te bijten.
Kinderen vanaf 6 jaar: zie volwassenen. Buscopan Forte is tegenaangewezen bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Zwangerschap/borstvoeding:

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding, tenzij anders beslist door uw dokter. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is: Butylhyoscine bromide 20 mg.
De andere stoffen in dit middel zijn: Povidon – Lactose monohydraat – Microkristallijne cellulose – Magnesiumstearaat – Opadray II.

Aanverwante producten: