BRUFEN 400 MG (20TABL)

 5,99  5,69

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Bevat als werkzame stof ibuprofen, een middel tegen pijn, koorts en ontsteking. Dit geneesmiddel dient om tijdens een korte periode te worden gebruikt:
-om lichte tot matige pijn te verlichten, zoals hoofdpijn en tandpijn.
-om pijn tijdens de regels te verlichten (pijnlijke maandstonden)
-om koorts (temperatuursverhoging) te verminderen.

Gebruik:

Volwassenen en adolescenten ouder dan 12 jaar (die minstens 40 kg wegen): Neem één tablet (400 mg) eenmaal per dag of hoogstens driemaal per dag in, met telkens 4 tot 6 uur tussen de innames. Het innemen van een dosis hoger dan 400 mg zorgt niet voor een beter pijnstillend effect.  Neem in totaal niet meer dan 3 tabletten (1200 mg) per 24 uur in.

Zwangerschap/borstvoeding: 

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Neem dit geneesmiddel niet in tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap. Probeer het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap te vermijden.
Het gebruik van Brufen wordt ook niet aanbevolen tijdens de arbeid en de bevalling. Ibuprofen gaat over in de moedermelk. Tot nu toe is geen enkel schadelijk effect bij zuigelingen bekend. Bijgevolg mag ibuprofen tijdens de borstvoeding worden gebruikt als het gaat om een kortdurende behandeling met de aanbevolen dosis. De onschadelijkheid na langdurig gebruik is niet vastgesteld. Raadpleeg een arts als u Brufen tijdens de borstvoeding vaker gebruikt dan af en toe.
Samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. – De andere stoffen in dit middel zijn: Microkristallijne cellulose – Natriumcroscarmellose – Lactosemonohydraat – Colloïdaal siliciumdioxide (watervrij) – Natriumlaurylsulfaat – Magnesiumstearaat – Hypromellose 6mPa.s  – Hypromellose 5mPa.s – Talk – Titaandioxide (E171).

Aanverwante producten: