Darmkrampen

Buikpijn is een vage klacht. Darmen reageren nogal snel op allerlei invloeden. Spanningen, voedsel en temperatuursveranderingen zijn verantwoordelijk voor dit soort klachten.

Darmkrampen komen vooral voor bij jonge baby’s. Vaak huilt de baby hard en langdurig en heeft hij een gespannen buik waarbij hij de beentjes naar de buik trekt of juist helemaal uitstrekt. De krampjes worden veroorzaakt door te veel lucht in de darmen, te gulzig drinken of het soort voeding. Bij borstvoeding kan de voeding (kool, uien, kruiden) van de moeder de oorzaak zijn van darmkrampen. Het is belangrijk de baby na de voeding goed te laten boeren. Zachtjes over de buik wrijven en de baby troosten kan ook helpen. Een oud huismiddeltje is het geven van een venkel(druppels) bij de voeding.

Er bestaan een aantal krampwerende middelen om dit soort klachten te behandelen.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :

Cuprum metallicum 9 CH + Colocynthis 9 CH + Nux vomica 9 CH : 5 granulen van elk om het half uur.

Bij zuigelingen moet je de granulen oplossen in water. Geef 1 koffielepel van dit mengsel voor elke voeding. Bereid het mengsel voor een hele dag en bewaar dit in de koelkast.

Baby heeft buikkrampen met oprispingen : +  Aethusa cynapium 5 CH : 10 granulen oplossen in een zuigfles met 1/4 water. Geef 1 koffielepel van dit mengsel voor elk flesje.

Baby heeft buikkrampen met groenachtige diarree : + Magnesia carbonica 5 CH : 10 granulen oplossen in een zuigfles met 1/4 water. Geef 1 koffielepel van dit mengsel voor elk flesje.

1–16 van de 29 resultaten