DUSPATALIN RETARD 200 MG (30CAPS)

ARTIKELNUMMER: 3345857 Categorieën: ,

 15,75  14,96

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Duspatalin Retard 200 mg bevat een geneesmiddel dat mebeverinehydrochloride wordt genoemd en dat behoort tot de geneesmiddelengroep van de spasmolytica, d.w.z. geneesmiddelen die inwerken op de slokdarm of de darm. De darm is een lange gespierde buis waar het voedsel doorheen gaat, zodat het verteerd kan worden. Als de darm verkrampt en te hard samenknijpt, krijgt u pijn. Dit geneesmiddel verlicht de kramp en de pijn.

Gebruik:

Dit geneesmiddel is aangewezen voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.

De capsules in hun geheel inslikken met een vol glas water. De capsules niet fijnmaken of kauwen. Probeer de capsules iedere dag rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Dit zal u helpen om niet te vergeten ze in te nemen.

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: De gebruikelijke dosering is 1 capsule van 200 mg tweemaal per dag. In hardnekkige gevallen mag de dosering verhoogd worden tot 2 capsules van 200 mg tweemaal per dag. Wanneer het gewenste effect bereikt is, kan de dosis na enkele weken geleidelijk worden verlaagd. Neem 1 capsule ‘s ochtends en 1 capsule ‘s avonds.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding ? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het gebruik van Duspatalin Retard 200 mg wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Uw arts kan u adviseren om met de inname van Duspatalin Retard 200 mg te stoppen of in plaats daarvan een ander geneesmiddel in te nemen.

Het gebruik van Duspatalin Retard 200 mg wordt niet aanbevolen voor moeders die borstvoeding geven. Uw arts kan u vragen om met de borstvoeding te stoppen of u adviseren om een ander geneesmiddel te nemen als u borstvoeding wilt (blijven) geven.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is mebeverinehydrochloride. Elke capsule bevat 200 mg. – De andere stoffen in dit middel zijn: Inhoud van de capsule (granulaat): Magnesiumstearaat – polyacrylaat dispersie 30% – talk – hypromellose – copolymeer van methacrylzuur en ethylacrylaat (1:1) dispersie 30%, glyceroltriacetaat – Omhulling van de capsule: Gelatine – titaandioxide (E171) – drukinkt: schellak (E904) – propyleenglycol – sterke ammoniaoplossing – kaliumhydroxide – zwart ijzeroxide (E172).

Aanverwante producten: