BISACODYL EG 5 MG (40TABL)

ARTIKELNUMMER: 2190742 Categorieën: ,

 6,10  5,80

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Bisacodyl EG is een laxeermiddel dat inwerkt op de contractie van de musculatuur van de darmwand, waardoor de feces sneller naar het rectum gebracht worden. Bovendien zorgt dit geneesmiddel ervoor dat meer water in de darmen terechtkomt, waardoor het volume en de consistentie van de feces verandert, wat de ontlasting vergemakkelijkt.

Bisacodyl EG is aangewezen bij kortdurende behandeling van de symptomen van verstopping (constipatie); darmlediging vóór en na een operatie, vóór bepaalde radiologische opnamen en vóór sommige onderzoeken van de dunne darm (endoscopie) en van de dikke darm (coloscopie).

Gebruik:

In hun geheel met water in te slikken, zonder vooraf stuk te bijten. Het effect is merkbaar na 6 tot 8 uur.

Wanneer de tabletten ’s avonds bij het slapengaan worden ingenomen, treedt ‘s ochtends darmlediging op. Men moet er voor zorgen dat de tussenpoos tussen de innamen geleidelijk groter wordt (1 inname om de 2 dagen, daarna om de 3 dagen, enz…) en dat het aantal tabletten per inname vermindert, dit om gewenning te vermijden.

Volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar: 1 – 2 omhulde tabletten (5 – 10 mg) per dag voor bedtijd.
Kinderen tussen 2 en 10 jaar: 1 omhulde tablet (5 mg) per dag voor bedtijd.

Kinderen van 10 jaar of jonger met chronische constipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Bisacodyl mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Laxeermiddelen mogen bij constipatie alleen worden gebruikt als vezelrijke voeding geen voldoende resultaat geeft. Dit geneesmiddel mag niet dagelijks en langdurig worden gebruikt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Lange ervaring met het gebruik van bisacodyl bij zwangerschap heeft geen schadelijke effecten aan het licht gebracht. Toch zal men, zoals voor elk geneesmiddel, vermijden Bisacodyl EG te gebruiken tijdens de zwangerschap tenzij het voorgeschreven wordt door een arts.

Hoewel niet is aangetoond dat de werkzame stof in de moedermelk overgaat, mag het tijdens de borstvoeding enkel worden gebruikt op advies van de arts.

Samenstelling:

De werkzame stof in Bisacodyl EG is bisacodyl overeenkomend met 5 mg per omhulde tablet – De andere stoffen in Bisacodyl zijn: lactosemonohydraat –  colloïdaal watervrij siliciumdioxide – aardappelzetmeel – microkristallijne cellulose – magnesiumstearaat – talk – Boeson VP –  celluloseacetoftalaat – glucosesiroop – maïszetmeel – dextrine – Montanglycolwas – ricinusolie – sucrose.

Aanverwante producten: