Wormen

Jeuk aan de anus en dunne witte wormpjes in de ontlasting duiden op aarsmaden. In ons land hebben we nog al eens te maken met deze ‘zandbakwormpjes’. Het zijn dunne witte sliertjes van 1.5 tot 2 cm lang. Ze leven in de buurt van de blindedarm en gaan naar de anus om eitjes te leggen. De eitjes kleven rond de anus en veroorzaken veel jeuk. Als de eitjes in de zandbak vallen, kunnen kinderen ermee besmet raken. Door het krabben kunnen eitjes via de vingers in de mond van een kleuter terechtkomen. In de darmen groeien eitjes dan weer uit tot wormen.

Heb je last van wormen, moet je je nagels goed kort houden, je handen goed en vaak wassen en vaak je ondergoed verschonen). Beddengoed, nachtkleding en ondergoed wassen bij minimaal 60 graden. Lintwormen worden veroorzaakt door het eten van besmet rauw vlees (gehakt) en kunnen wel twee meter lang worden. Het kopje zit met een weerhaakje in de dunne darm vast. Als je van de lintworm af wilt, moet dat kopje ook naar buiten komen. Bij een goede controle in slachterijen kan lintworm niet voorkomen.

Een besmetting met wormen is goed behandelbaar. Mebendazol is het bekendste middel met nauwelijks bijwerkingen. Je hebt maar 2 pillen nodig, die met een tussentijd van 14 dagen ingenomen moeten worden. Zorg ervoor dat het hele gezin wordt mee behandeld indien 2 of meer personen binnen het gezin wormen hebben. Let op bij zwangere vrouwen en kinderen beneden 2 jaar.

Vraag hiervoor advies aan uw arts!

Tip : ‘ONTSMETTENDE HANDGEL’

Homeopathie tekst per categorie:

4 producten gevonden