DAKTACORT CREME (30G)

ARTIKELNUMMER: 0103184 Categorieën: , ,

 8,69  8,26

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Daktacort crème is een combinatiemiddel tegen infecties van de huid. Het bevat een corticosteroïde (hydrocortison) en een antimycoticum (miconazolnitraat). Daktacort is vooral aangewezen bij het begin van de behandeling van huidinfekties die veroorzaakt zijn door gisten, bepaalde schimmels of bacteriën. Met name wanneer roodheid en jeuk op de voorgrond treden, is Daktacort aan te bevelen.

Gebruik:

Was de geïnfecteerde huid en droog ze zorgvuldig. Breng 1 tot 2 maal per dag een weinig crème op het letsel aan en wrijf de crème met de vingertoppen goed in de huid. Behandel niet alleen de geïnfecteerde plek, maar ook de zone er rond. Was uw handen zorgvuldig na het gebruik van de crème, behalve wanneer de crème dient voor de behandeling van uw handen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Miconazol, een werkzame stof van Daktacort crème, wordt minimaal geresorbeerd door het lichaam als het wordt aangebracht op de huid. Daktacort bevat ook het werkzame bestanddeel hydrocortison, een corticosteroïde. Hydrocortison wordt minimaal geresorbeerd door het lichaam als het wordt aangebracht op de huid en passeert de placenta, waarna het de ontwikkelende foetus kan aantasten. Daktacort wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap en bij vrouwen die zwanger kunnen worden en geen anticonceptie toepassen.

Er is onvoldoende informatie beschikbaar over de uitscheiding van de werkzame bestanddelen van Daktacort in de moedermelk. Risico voor pasgeborenen/zuigelingen kan niet worden uitgesloten. Er moet een beslissing genomen worden om de borstvoeding ofwel de behandeling met Daktacort te staken, waarbij het voordeel van borstvoeding voor het kind enerzijds en het voordeel van behandeling voor de vrouw anderzijds in overweging moeten worden genomen.

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden, of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn miconazolnitraat en hydrocortison. Een gram Daktacort crème bevat 20 mg miconazolenitraat en 10 mg hydrocortison. – De andere stoffen in dit middel zijn PEG-6-(PEG-32) glycolstearaat – macrogolglycerol oleaat – vloeibare paraffine – benzoëzuur (E210) – dinatriumedetaat – butylhydroxyanisol (E320) – gezuiverd water.

Dit product mag niet naar Nederland verzonden worden (uitsluitend recept).

Aanverwante producten: