LORATADINE EG 10 MG (30TABL)

 10,03  9,53

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Loratadine, het werkzame bestanddeel van Loratadine EG 10 mg, behoort tot de groep van de antihistaminica. Loratadine EG 10 mg tabletten worden gebruikt voor de behandeling van de klachten van allergische rhinitis (bv. hooikoorts, allergie voor de huisstofmijt) zoals niezen, een lopende of jeukende neus, een jeukend gehemelte en jeukende, rode of tranende ogen. Loratadine EG 10 mg tabletten worden ook gebruikt ter verlichting van symptomen zoals jeuk en bultjes (veroorzaakt door chronische urticaria en urticaria van onbekende oorzaak (idiopathische urticaria)).

Gebruik:

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar 1 tablet Loratadine EG 10 mg eenmaal per dag (komt overeen met 10 mg loratadine).

Kinderen van 2 tot 12 jaar:
Lichaamsgewicht van meer dan 30 kg: 1 tablet Loratadine EG 10 mg eenmaal per dag (komt overeen met 10 mg loratadine).
Lichaamsgewicht van 30 kg of minder: De tablet van 10 mg is niet geschikt voor kinderen met een lichaamsgewicht kleiner dan 30 kg.

De werkzaamheid en de veiligheid van Loratadine EG 10 mg tabletten bij kinderen jonger dan 2 jaar zijn niet vastgesteld.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het gebruik van loratadine tijdens de zwangerschap lijkt geen schadelijke effecten te hebben op de foetus. Als voorzorgsmaatregel is het verkieslijk het gebruik van Loratadine EG 10 mg tabletten tijdens de zwangerschap te vermijden.

Aangezien loratadine in de moedermelk wordt uitgescheiden, wordt gebruik van Loratadine EG 10 mg tabletten tijdens de borstvoeding afgeraden.

Samenstelling:

De werkzame stof in Loratadine EG 10 mg tabletten is loratadine. 1 tablet bevat 10 mg loratadine. De andere stoffen in Loratadine EG 10 mg tabletten zijn lactosemonohydraat – microkristallijne cellulose – maïszetmeel – magnesiumstearaat.

Aanverwante producten: