Jeuk / Urticaria

Jeuk kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan een droge huid, overgevoeligheid, insectenbeten, schimmelinfecties, bepaalde ziekten zoals diabetes, …. Natte omslagen of een koude douche kunnen jeuk wat verlichten. Daarnaast zijn er verschillende producten die de jeuk effectief aanpakken. Men veronderstelt dat jeuk een prikkeling in de pijnzenuwen is die niet de drempel bereikt waarbij men van pijn gaat spreken. Jeukprikkels en pijnprikkels worden door dezelfde zenuwvezels doorgegeven. Jeuk wordt niet altijd ervaren als een ernstige klacht. Jeuk wordt ook snel beïnvloed door suggestie; je hoeft er soms maar aan te denken om het te krijgen.

Urticaria wordt gekenmerkt door een uitslag die doet denken aan netelbrand. Het is een rode of roze uitslag die in reliëf op de huid ligt. De persoon in kwestie voelt een brandende jeuk. Urticaria is van allergische aard en kan verschillende oorzaken hebben, zoals bepaalde voedingsmiddelen, detergenten, de zon, emoties, ….

Voor de behandeling van jeuk bestaan er antihistaminica zowel in sliktabletten als verwerkt in crèmes. Een andere methode om jeuk te bestrijden is het laten afkoelen van de huid. Pijn en jeuk worden dan minder.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :

Urtica urens 5 CH : 5 granulen per keer om het uur. Bij verbetering meer tijd tussen innamen.

1–16 van de 67 resultaten