OTRIVINE DUO 0,5/0,6 (10ML)

ARTIKELNUMMER: 2504405 Categorieën: ,

 9,07  8,62

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Otrivine Duo wordt gebruikt voor de behandeling van neusverstopping met lopende neus (rinorree) in verband met neusverkoudheid.

Gebruik:

Otrivine Duo mag niet worden toegediend aan kinderen jonger dan 18 jaar.
Er is maar beperkte ervaring met het gebruik bij patiënten ouder dan 70 jaar.

Volwassenen: één verstuiving in elk neusgat wanneer nodig, niet meer dan 3 maal per dag en niet langer dan 7 dagen. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt. Er moet een periode van minstens 6 uur tussen twee dosissen in acht genomen worden. U mag Otrivine Duo niet langer dan 7 dagen gebruiken aangezien een chronische behandeling met ontzwellende middelen voor het neusslijmvlies zoals xylometazoline (één van de werkzame bestanddelen van Otrivine Duo) zwelling van het neusslijmvlies kan veroorzaken (zogenaamde rhinitis medicamentosa).
Het is raadzaam de behandeling met Otrivine Duo stop te zetten als de symptomen verminderen, nog voor de maximale behandelingsduur van 7 dagen, om het risico op bijwerkingen te verlagen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Otrivine Duo mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap tenzij uw arts het u aanraadt. Tijdens de borstvoedingsperiode mag Otrivine Duo niet worden gebruikt tenzij uw arts beslist dat de voordelen opwegen tegen het mogelijk gevaar voor de zuigeling.
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame bestanddelen zijn xylometazolinehydrochloride en ipratropiumbromide.1 ml bevat 0,5 mg xylometazolinehydrochloride en 0,6 mg ipratropiumbromide.1 verstuiving bevat 70 microgram xylometazolinehydrochloride en 84 microgram ipratropiumbromide – dinatriumedetaat – glycerol 85% – gezuiverd water – natriumhydroxide en zoutzuur (voor pH-aanpassing).

Aanverwante producten: