Oogirritatie

Iedereen heeft wel eens een rood oog waar troebel vocht uitkomt. Het gaat hier om een ontsteking van het bindvlies van het oog, ook wel conjunctivitis genoemd. Net als alle andere slijmvliezen kan ook het slijmvlies van het oog geïrriteerd raken. Dit varieert van een allergische oogreactie zoals bij hooikoorts tot een ontsteking door een virus of bacterie. Ouderen kunnen wat meer last hebben door een verminderde traanproductie. De ogen zijn pijnlijk, branderig, droog of tranend. Voor lichte oogontstekingen bestaan er goede oogdruppels.

Hordeolum wordt in de volksmond ook wel ‘strontje’ genoemd. Het is een ontsteking van een van de klieren van in de ooglidrand. Deze ontsteking is zichtbaar als een klein, pijnlijk rood knobbeltje op de rand van boven- of onderooglid. Soms is er een geel kopje aanwezig. Wanneer de gerstekorrel openbarst komt er wat pus uit en meestal verdwijnt de ontsteking dan spontaan.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :

Apis mellifica 15 CH Belladonna 9 CH Euphrasia officinalis 9 CH : 5 granulen van elk om het uur.

Gerstekorrel / Hordeolum:
Neem 1 dosis per dag gedurende 3 dagen in steeds hogere verdunning : Staphysagria 9 CH globulen. Vervolgens 1 dosis 15 CH globulen. Daarna 1 dosis 30 CH globulen + 3 x per dag 5 granulen belladonna 9 CH.

Bij ettervorming : mercurius 9 CH  5 granulen 3 tot 4 x per dag.

1–16 van de 40 resultaten