Keelpijn

Keelpijn is een veel voorkomende klacht. Vooral als men bezweet is, is men extra gevoelig. Een eenvoudige irritatie van de keel betekent niet zo veel, er is dan nog geen sprake van ontsteking. Er kan echter wel een keelontsteking uit ontstaan. Meestal ontsteken de keelamandelen. De amandelen worden vuurrood en zetten op. Soms kun je er proppen op zien. Als ze geel zijn stap je best onmiddellijk naar een arts om complicaties te vermijden. Het gaat dan om een bacteriële infectie.

Gorgelmiddelen en zuigtabletten met een desinfecterende stof voorkomen bij keelirritatie vaak een echte keelontsteking. Ze hebben een ontsmettende werking. De bedoeling van gorgelen is om kleverige slijmproppen uit het bovenste deel van de keel op te lossen en het daarna uit te spugen.

Zuigtabletten stimuleren de doorbloeding in de keel, waardoor keelirritatie vermindert. Een goed doorbloed slijmvlies bevordert de afweer van het slijmvlies tegen ziekteverwekkers. Vele zuigtabletten zijn combinatiepreparaten en bevatten eveneens een pijnstillend middel.

Homeopathie tekst per categorie:

HOMEOPATISCH ADVIES :

Gebruik bij keelpijn : Belladonna 9 CH + Mercurius solubilis 9 CH + Phytolacca 9 CH: 5 granulen van elk om het uur. Bij verbetering de innamen spreiden.

Gebruik bij heesheid : 3 x per dag 5 gran van elk : Arum triphyllum 5 CH + Causticum 9 CH + Rhus tox 9 CH
+ Bij stemvermoeidheid : Arnica montana 9 CH : 5 granulen voor én na inspanning van de stem.

1–16 van de 110 resultaten