NICOTINELL COATED GUM FRUIT 2 MG (96STUK)

ARTIKELNUMMER: 2074284 Categorie:

 20,92  19,87

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Nicotinell behoort tot een groep geneesmiddelen die gebruikt worden om u te helpen stoppen met roken. Nicotinell bevat de actieve stof nicotine. Wanneer Nicotinell gekauwd wordt, wordt er langzaam nicotine vrijgegeven en opgenomen door het mondslijmvlies.

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om de nicotineontwenningsverschijnselen bij nicotineafhankelijkheid te verlichten, als hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Gebruik:

Om uw slaagkans om te stoppen met roken te verbeteren, dient u volledig te stoppen met roken wanneer u de kauwgom begint te gebruiken, evenals tijdens de volledige behandelingsperiode.

Begin het product te gebruiken op uw stopdag. Om met succes te stoppen met roken met deze behandeling, dient u volledig te stoppen met roken. Kauw op 1 kauwgom wanneer u de drang voelt om te roken. Gebruik niet meer dan 1 kauwgom per keer. Gebruik niet meer dan 1 kauwgom per uur.
1. Kauw langzaam een kauwgom tot de smaak sterk wordt. Eet of drink niet wanneer u een kauwgom in uw mond hebt.
2. Laat de kauwgom rusten tussen uw tandvlees en uw wang.
3. Begin opnieuw te kauwen wanneer de smaak verdwijnt.
4. Herhaal dit kauwproces gedurende 30 minuten voor een geleidelijke vrijstelling van nicotine. Niet inslikken.

Dosis voor volwassenen ouder dan 18 jaar: Kauw één kauwgom wanneer u de drang voelt om te roken. In het algemeen dient er één kauwgom om het uur of om de twee uur te worden gebruikt. Normaal zijn 8 tot 12 stuks kauwgom per dag voldoende. Indien u toch nog de drang voelt om te roken, dan mag u bijkomende stuks kauwgom kauwen. Gebruik niet meer dan 24 stuks per dag van de kauwgom van 2 mg. De duur van de behandeling hangt af van persoon tot persoon.

Zwangerschap/borstvoeding:

Als u zwanger bent, dient u te proberen te stoppen met roken zonder nicotinevervangingstherapie.Hebt u dat geprobeerd en is het niet gelukt, dan kunt u op advies van een arts of apotheker gebruik maken van een nicotinevervangingstherapie om u te helpen te stoppen met roken.

Indien u borstvoeding geeft, dan dient u uitsluitend op advies van een arts of apotheker gebruik te maken van een nicotinevervangingstherapie omdat nicotine in de borstvoeding terecht kan komen.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is nicotine. Elke Nicotinell kauwgom bevat 2 mg nicotine (onder de vorm van 10 mg nicotine-polacriline). De andere stoffen in dit middel zijn gombasis [bevat butylhydroxytolueen (E321)] – calciumcarbonaat – sorbitol (E420) – watervrij natriumcarbonaat – natriumbicarbonaat – polacriline – glycerol (E422) – gezuiverd water – levomenthol – tutti aroma – saccharine – natriumsaccharine – kaliumacesulfaam – xylitol (E967) – mannitol (E421) – gelatine – titaandioxide (E171) – carnaubawas en talk.

 

 

Aanverwante producten: