NIQUITIN MINI LOZENGE 4 MG NF (60STUK)

ARTIKELNUMMER: 4235578 Categorie:

 23,45  22,28

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Het is de nicotine in sigaretten die u lichamelijk verslaafd kan maken aan sigaretten. NiQuitin Minilozenge helpt u bij het stoppen met roken doordat het u een deel van de
nicotine geeft die u anders via sigaretten binnenkrijgt. Deze nicotine verlicht een aantal van de onplezierige verschijnselen die kunnen optreden bij mensen die proberen te stoppen met roken, zoals een ziek gevoel of prikkelbaarheid. De nicotine kan ook het verlangen naar een sigaret verlichten en u helpen de drang om een sigaret te pakken te weerstaan.

Gebruik:

Volwassenen (18 jaar en ouder): Begin met 8 tot 12 zuigtabletten per dag. Neem steeds wanneer u trek hebt in een sigaret een zuigtablet. Gebruik de zuigtabletten op deze manier gedurende maximaal 6 weken en verlaag vervolgens geleidelijk het aantal zuigtabletten dat u dagelijks inneemt. Wanneer u nog slechts 1 of 2 tabletten per dag gebruikt, kunt u helemaal met het gebruik van de tabletten stoppen.
Bent u eenmaal gestopt met het gebruik van de zuigtabletten, dan kan het zijn dat u af en toe plotseling behoefte hebt aan een sigaret. Op dergelijke momenten kunt u weer een zuigtablet innemen.

Geen gebruik voor kinderen jonger dan 12 jaar. Geen gebruik door niet-rokers. NiQuitin® Minilozenge mag door jongeren (12 t/m 17 jaar) alleen gebruikt worden op advies van een arts of apotheker.

Zwangerschap/borstvoeding:

Zie bijsluiter.

Samenstelling:

Het werkzame bestanddeel is nicotine. Iedere zuigtablet bevat 4 mg nicotine (in de vorm van een harscomplex, genaamd nicotineresinaat). De andere bestanddelen zijn mannitol (E421) – natriumalginaat (E401) – xanthaan gum (E415) – kaliumbicarbonaat (E501) – calcium polycarbophil – natriumcarbonaat anhydraat (E500) – kalium acesulfaam (E950) – muntaromapoeder – sucralose (E955) – magnesiumstearaat (E470b).

Aanverwante producten: