Kindervoeding

Voeding voor zuigelingen is afhankelijk van de smaak van een zuigeling maar ook van een bepaalde allergie of ziekte. Door haar unieke samenstelling wordt moedermelk nog steeds beschouwd als de beste en meest volledige voeding voor zuigelingen. Het uitgebreid gamma aan melkpoeders kan desgewenst een zeer goed alternatief vormen. Zuigelingen zijn een bijzonder kwetsbare groep. Tijdens de eerste vier levensmaanden zijn zuigelingen aangewezen op moedermelk of zuigelingenvoeding. Slechts na vier maanden wordt deze voeding stilaan aangevuld met andere voedingsmiddelen. Dit betekent dat de voeding van een zuigeling moet voldoen aan strenge eisen. Zuigelingenvoeding wordt onderverdeeld in vier groepen :

Volledige voeding is speciaal bedoeld om gedurende de eerste vier tot zes maanden gebruikt te worden. De voedingseisen zijn volledig afgestemd op de jonge zuigeling.

Opvolgmelk is bedoeld voor zuigelingen ouder dan zes maanden. Ze vormen het belangrijkste vloeibare bestanddeel van het dieet van een baby wat steeds meer gaat variëren.

Voedingsmiddelen op basis van meel van graangewassen, van peulvruchten of van voedingszetmelen. Ze kunnen als zodanig gebruikt worden, maar ook na menging met water, melk of een andere aangepaste drank. De samenstelling is geschikt als voedingssupplement voor zuigelingen of kleuters.

Samengestelde voedingsmiddelen zijn divers van samenstelling en worden voornamelijk gebruikt om de zuigelingen en kleuters geleidelijk en progressief te laten wennen aan een volwassen voeding. Ze kunnen kant en klaar zijn, maar ook bestaan als product waarbij men enkel nog water moet toevoegen.

Homeopathie tekst per categorie:

 

1–16 van de 24 resultaten