Pijnstillers Paracetamol

Pijnstillers zijn de meest gebruikte medicijnen. Veel ziekten gaan samen met pijn. Bovendien heb je vaak pijn zonder dat je ziek bent. Pijn is een belangrijk signaal. Zonder pijn zouden je erge dingen kunnen overkomen. Naast eenvoudige pijn die goed te behandelen is met de vrij verkrijgbare pijnstillers bestaat er ook veel ernstiger pijn. Hiervoor moet altijd een arts geraadpleegd worden.

Paracetamol, acetylsalicylzuur (aspirine) en ibuprofen zijn de voornaamste bestanddelen van pijnstillers. Ze bestaan afzonderlijk, maar zijn ook aanwezig als combinatiepreparaten.

De werking van paracetamol beperkt zich tot de behandeling van pijn en koorts.

Preparaten die per verpakking 10,05 g of minder paracetamol bevatten, kunnen door de apotheker vrij worden afgeleverd.

Preparaten die per verpakking meer dan 10,05 g paracetamol bevatten, vereisen een schriftelijke aanvraag van de patiënt of een voorschrift en kunnen hierdoor alleen in de apotheek zelf afgehaald worden. Deze regel is gebaseerd op het besluit van de Regent houdende reglement op het bewaren en het verkopen van giftstoffen (6 februari 1946) !

Preparaten die paracetamol, in gelijk welke hoeveelheid, in combinatie met codeïne bevatten, zijn steeds voorschriftplichtig.

Homeopathie tekst per categorie:

1–16 van de 29 resultaten