Pijnstillers Acetylsalicylzuur

Pijnstillers zijn de meest gebruikte medicijnen. Veel ziekten gaan samen met pijn. Bovendien heb je vaak pijn zonder dat je ziek bent. Pijn is een belangrijk signaal. Zonder pijn zouden je erge dingen kunnen overkomen. Naast eenvoudige pijn die goed te behandelen is met vrij verkrijgbare pijnstillers bestaat er ook een veel ernstiger pijn. Hiervoor moet altijd een arts geraadpleegd worden.

Acetylsalicylzuur (aspirine) heeft een positieve invloed op pijn en koorts. Daarnaast heeft acetylsalicylzuur als bijkomend effect dat ze ook de zwelling vermindert. Zij werkt in op het ontstekingsproces.

Acetylsalicylzuur wordt niet alleen als pijnstiller gebruikt, maar ook als bloedverdunnend middel voor het voorkomen van hersen- en hartinfarcten. De hoeveelheid acetylsalicylzuur gebruikt voor deze indicatie, varieert van 80 mg tot 100 mg. Bijwerkingen van acetylsalicylzuur betreffen met name de maag. Daarom is het belangrijk om deze pijnstiller goed verdund, dus met veel water in te nemen. Zo spoel je als het ware direct door de maag heen naar de dunne darm toe. Een vervelende bijwerking bij kinderen is het syndroom van Reye. Deze lever- en hersenbeschadiging gaat gepaard met langdurig braken, lusteloosheid, bewustzijnsstoornissen en gedragsveranderingen. Omwille van deze zeldzame bijwerking wordt geadviseerd om deze pijnstiller niet toe te dienen aan kinderen beneden 12 jaar.

Homeopathie tekst per categorie:

8 producten gevonden