Haarverlies

Haren worden geproduceerd in haarfollikels die een cyclisch proces doorlopen. Normaal haarverlies varieert van 100 tot 200 haren per dag, maar is ook seizoensgebonden. In de late zomer is het haarverlies maximaal. Diffuus haarverlies kan onder meer het gevolg zijn van acute stress, sterke vermagering, ernstige ziekte, zwangerschap of ijzertekort. Ook bepaalde geneesmiddelen zoals cytostatica kunnen haarverlies veroorzaken. Gebruik bij haarverlies steeds een milde shampoo en borstel het haar niet te hard.

Veel mannen worden kaler bij het ouder worden. De meesten wennen daar aan, maar waarschijnlijk nog meer mannen zullen het nooit goed kunnen aanvaarden.

Er zijn heel wat producten die de terugkeer van haargroei beloven. Vaak vallen de resultaten tegen. Een middel waarvan een groep kale mensen terug haargroei heeft gekregen is minoxidil. Het is eigenlijk een middel tegen te hoge bloeddruk. Een bijwerking van dit middel bleek haargroei te zijn. Minoxidil oplossingen bestaan in meerdere sterktes.

Wel bestaan er preparaten die de haren van de nodige voedingsstoffen voorzien. Deze preparaten zijn samengesteld uit aminozuren en mineralen.

Homeopathie tekst per categorie:

 

1–16 van de 36 resultaten