Verzorging voeten

Onze voeten krijgen het iedere dag zwaar te verduren. Werken, sporten, hoge hakken, warmte, ….. Het is dan ook belangrijk om voeten de verzorging te geven die ze verdienen.

Eelt is plaatselijke verdikking van de opperhuid. Het ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Door het wrijven van de opperhuid over een oppervlak wordt deze ruwer en hard.

Bij een likdoorn (of eksteroog vanwege de zwarte kern) is de huid te dik geworden. De hoornlaag is te stevig. De oorzaak van deze verhoogde hoornproductie zijn meestal knellende schoenen. Vooral oudere mensen kunnen flink last hebben van eeltige knobbels op de voeten, meestal aan de buitenzijde van de grote of kleine teen. Eigenlijk zijn ze het gevolg van een heel natuurlijke reactie van de huid. Overal waar die onder druk staat of harder dan gemiddeld slijt, wordt extra veel hoornlaag gevormd.

Aanstippen met een vloeistof is één manier van behandelen. Een andere manier is het gebruik van speciale pleisters. Als na een week de likdoorn zacht geworden is kan die makkelijk met de hand worden verwijderd.

Homeopathie tekst per categorie:

1–16 van de 58 resultaten