NESIVINE KIND 0,025% (10ML)

ARTIKELNUMMER: 2252104 Categorieën: ,

 8,65  8,22

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Oxymetazoline ontzwelt de slijmvliezen. Nesivine 0,025% wordt gebruikt bij de behandeling van de symptomen van een verstopte neus, bijvoorbeeld bij neusverkoudheid of bij ontsteking van de sinussen. De werking houdt tot 12 uur aan. Er wordt aanbevolen om eerst de neus te spoelen met een zoutoplossing. Wanneer de neusverstopping aanhoudt kan Nesivine 0,025% gebruikt worden.

Gebruik:

Nesivine 0,025% pediatrie sine conservans is bestemd voor kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar.

Wanneer de neusverstopping aanhoudt kan Nesivine gebruikt worden gedurende maximaal 5 opeenvolgende dagen. Gebruik alleen als het spoelen van de neus met zoutoplossing niet werkt.Tussen elk gebruik van Nesivine moet telkens 5 tot 6 uur verstrijken. Indien u Nesivine vaker en/of langer wilt gebruiken dan de voorgeschreven dosering, moet u een arts raadplegen.

Het normale gebruik is 2 tot 3 maal per dag 1 verstuiving in ieder neusgat. De maximale toediening is 1 verstuiving per keer en 3 verstuivingen per dag in ieder neusgat.

Zwangerschap / borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding is het gebruik van Nesivine af te raden.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is oxymetazoline hydrochloride – De andere stoffen in dit middel zijn citroenzuur monohydraat – natriumcitraat – glycerol – gezuiverd water.

 

Aanverwante producten: